Speciaal voor de 75ste herdenking van de Bevrijding van Eindhoven brengt de Stadsbrouwerij met de Stichting 18 September een Bevrijdingsbier uit. Het bekende 40Watt blond kreeg nieuwe etiketten met daarop 5 bekende oorlogsveteranen.
Volledig scherm
Speciaal voor de 75ste herdenking van de Bevrijding van Eindhoven brengt de Stadsbrouwerij met de Stichting 18 September een Bevrijdingsbier uit. Het bekende 40Watt blond kreeg nieuwe etiketten met daarop 5 bekende oorlogsveteranen. © Stadsbrouwerij/Stichting 18 September

Bevrijdingsbier Eindhoven met veteranen op etiket

BEVRIJDING 75 JAAREINDHOVEN - Het Eindhovense Bevrijdingsbier is vanaf vrijdag te koop in diverse supermarkten en winkels in de stad. Het is geen nieuw bier, maar een aangepaste verpakking van het blonde 40Watt van de Stadsbrouwerij aan de Bleekweg. 

Op de etiketten de koppen van vijf veteranen die 75 jaar geleden betrokken waren bij de bevrijding van de stad: Armando Marquez, Joe Cattini, Denys Hunter, Bill Pendell en Ken Thiis (beide overleden)  staan afgebeeld op vijf flesjes. Het zesde heeft een etiket met alle vijf de mannen erop. 

De flesjes zijn een initiatief van Stadbrouwerij Eindhoven en de 18 September-stichting. De opbrengst van de verkoop gaat ook naar de stichting ‘zodat zij de verhalen blijven doorgeven en wij blijven herdenken, koesteren en genieten van onze vrijheid', aldus de Stadbrouwerij.

Meer informatie over verkooppunten op de site van de Stadsbrouwerij

In samenwerking met indebuurt Eindhoven