Volledig scherm
PREMIUM
De onthulling van het bord op de brug over de Reusel. © Bertrand Verhelst

Brug over de Reusel bij Moergestel krijgt naam van bevrijder generaal-majoor Barber

Bevrijding 75 jaarMOERGESTEL - Toen 75 jaar geleden de toenmalige Schotse generaal-majoor Barber met zijn tanks van de 15e Schotse Divisie werd tegengehouden bij de door de Duitsers opgeblazen brug bij de Reusel, zal hij niet gedacht hebben dat er nog ooit een brug naar hem zou worden genoemd.

 Zondagmiddag was het tijdens de viering van 75 jaar bevrijding van Moergestel echter zover. Vlak bij het monument van Barber onthulde burgemeester Hans Janssen samen met de Moergestelse veteraan Frans van Velthoven (93) en Paulien Hoefnagels (18) het naambordje met de tekst ‘Gen. Maj. C.M. Barberbrug’ op de brug. 

  1. Directeur Bibliotheek: ‘Draai bezuiniging op cultuur in Goirle terug’
    PREMIUM

    Directeur Biblio­theek: ‘Draai bezuini­ging op cultuur in Goirle terug’

    GOIRLE/TILBURG - Bibliotheek Midden-Brabant doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Goirle om drie ton aan bezuinigingen op cultuur terug te schroeven. Directeur Peter Kok voelt zich gesteund door het standpunt van de landelijke Raad voor Cultuur. Die schreef deze maand dat de leeskwaliteit van scholieren achteruit holt en adviseert om die reden aan het kabinet om de Bibliotheekwet aan te scherpen en gemeenten te verplichten inwoners een eigen openbare bieb aan te bieden.