Volledig scherm
PREMIUM
Hans Vervoort tussen zijn ‘soldatenjongens’ die onderdeel zijn van de tentoonstelling 75 jaar bevrijding. © Sem Wijnhoven/Fotomeulenhof

Expositie 75 jaar bevrijding Meierijstad: ‘Alles wat ik heb heeft de oorlog meegemaakt’

Bevrijding 75 jaarNIJNSEL - Verzamelen van oorlogsarsenaal is het levenswerk van Hans Vervoort. Zaterdag wordt in De Beckart de tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding Meierijstad’ geopend door Wim van de Donk, commissaris van de Koning.

Zodra je De Beckart binnenkomt krijg je een realistisch beeld van hoe het was: militairen opgesteld in natuurlijke houdingen. Officieren met baard, camouflagevegen, waakzaam, of een bleke babyface; in tenue dat past bij hun status. Parachutisten met rugzak en noodchute, een verbindingspost met zendapparatuur en het Rode Kruis voor gewonde soldaten.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.