Volledig scherm
PREMIUM
In de werkplaats wordt gewerkt aan het plaatmodel. Vlnr: Sjef Vingerhoeds, Mitch Kanters, Jan Aerts en Han Smits. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijnen

Herinnering aan schijnvliegveld tussen Oostelbeers en Oirschot

Bevrijding 75 jaarOIRSCHOT - De Duitse bezetter bouwde in 1940 een schijnvliegveld tussen Oostelbeers en Oirschot. Donderdag wordt er een nieuw herdenkings-monument onthuld.

Al snel na de inval van de Duitsers in 1940 werd het militaire vliegveld Welschap ingenomen. Vanaf dat moment was het terrein aan de rand van Eindhoven een prominent doelwit voor Engelse bommenwerpers. Om de piloten van de Royal Air Force (RAF) te misleiden, bouwde de bezetter iets verderop een schijnvliegveld. Op een rail werd een nepvliegtuig op een lorrie heen en weer getrokken, hopende dat de Engelsen hun bommen hier zouden droppen, in de veronderstelling dat ze Welschap bombardeerden.

  1. Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehouden vrachtwagenchauffeur werd mogelijk onwel
    VIDEO/update

    Vrouw (62) uit Sterksel overleden bij ongeval op A2: aangehou­den vrachtwa­gen­chauf­feur werd mogelijk onwel

    EINDHOVEN - Op de A2 bij knooppunt De Hogt bij Eindhoven heeft maandagochtend een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobiliste uit Sterksel kwam om het leven door een kop-staart-aanrijding met twee vrachtwagens. De chauffeur van de achterste vrachtwagen, een Poolse man, is aangehouden. Er zijn volgens de politie indicaties dat hij onwel is geworden.