Volledig scherm
PREMIUM
▲ Piloot Peter Kuypers in de cockpit van Sally B, de Amerikaanse bommenwerper B-17 die te zien is op de Sanicole Airshow 2019. © Aviation Photocrew

Laatste glimp zien van B-17 bommenwerper Sally B. op vliegshow

Bevrijding 75 jaarSTEENSEL - Voor de 41ste keer vindt dit weekend op het vliegveld van Aeroclub Sanicole in het Belgische Hechtel-Eksel een grote luchtshow plaats. Sally B., een Amerikaanse B-17 bommenwerper uit 1945, is een van de deelnemers.

Al acht jaar zit piloot Peter Kuypers (59) uit Steensel achter de stuurknuppel van ‘vliegend fort’ Sally B. Maar de show die hij en zijn bemanning met de B17 komend weekend gaan opvoeren, zou wel eens de laatste kunnen zijn boven het Europese vasteland. Al 44 jaar wordt de in het Engelse Duxford gestationeerde kist door vooral Britse luchtvaartliefhebbers in de lucht gehouden. Maar de hoge kosten maken het steeds lastiger om de 74 jaar oude B-17 de dure oversteek te laten maken. ,,Heel jammer”, zegt Kuypers, “maar ergens houdt het een keer op.”

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

  Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

  ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”