Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Maas bij Kamp Vught © Theatergroep BLUV

Roosje Glaser gaf dansles in Eindhoven en danste met de Duitsers

BEVRIJDING 75 JAAREINDHOVEN - Roosje Glaser, een Joodse danslerares, danste in concentratiekamp Auschwitz met Duitse militairen om haar leven te redden. Over Glaser gaat de voorstelling van theatergroep BLUV, zondag in Eindhoven.

,,Een Jodenster? Geen denken aan dat ik zo'n ding draag.” Roosje Glaser, tijdens de Tweede Wereldoorlog een jonge vrouw, was niet te bedeesd. In Den Bosch, Eindhoven en Helmond gaf ze dansles, ook nadat de Duitse bezetter dat had verboden omdat Glaser (1914-2000) Joodse was. En de verplichte Jodenster deed ze dus niet op haar jas.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6949 stemmen