Volledig scherm
Het terrein van Bevrijdende Vleugels in Best. © Bert Jansen

Ton subsidie voor Bevrijdende Vleugels Best

Bevrijding 75 jaarBEST - Bevrijdende Vleugels in Best krijgt een subsidie van 100.000 euro van de provincie Noord-Brabant als bijdrage aan een vernieuwingsplan. 

Het museum is gevestigd op het terrein waar op 17 september 1944 geallieerde luchtlandingen plaatsvonden. Dat moet een themapark over vrijheid worden waar bezoekers de bevrijding en de nasleep kunnen ervaren aan de hand van persoonlijke verhalen. De eerste fase is vernieuwing van het museumgebouw, dat een eigentijdse uitstraling krijgt. 

Museumdirecteur Mark van Pelt is erg blij met de provinciale bijdrage. ,,Hiermee kunnen we echt een flinke stap maken.”

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.