Volledig scherm
Op de Bladelse Markt komt in het weekend van 20, 21 en 22 september een buitenbioscoop (archieffoto). © Jean Pierre Reijnen

Toneel en buitenbioscoop in kader van 75 jaar bevrijding in Bladel

Bevrijding 75 jaarBLADEL - In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding vinden ook in de gemeente Bladel een aantal activiteiten plaats. Toneelvereniging Sint Pancratius neemt bezoekers in Hoogeloon mee op een avontuurlijke tocht met als titel Meesterlijk Verzet.

Op de route van de avontuurlijke tocht, die start bij de Beukentuin aan de Ir. Mettropweg 3 in Hoogeloon, worden aspecten van het verzet nagespeeld. De speelavonden zijn op 12, 15, 19 en 22 september en per avond zijn vijftig kaarten beschikbaar.

In het weekend van 20, 21 en 22 september richt Rotaryclub Bladel/Reusel-De Mierden een heuse buitenbioscoop in op de Markt in Bladel. Drie dagen lang kunnen bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje in de buitenlucht genieten van diverse films. De opbrengst is voor Vluchtelingenwerk Zuid-Nederland.

Archeoloog Jan Roymans uit Bladel heeft studie gemaakt van de Landschotse Heide tussen Vessem en Middelbeers. Het Duitse leger had daar een oefenlocatie voor hun vliegtuigen. Hij houdt zijn lezing daarover, met de titel 'Zeeslag op de Landschotse Heide' op donderdag 26 september in de bibliotheek van Bladel aan de Markt 4. Als laatste grote activiteit rondom de bevrijding zijn er tot en met 22 september tentoonstellingen te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis (tijdens kantooruren) en bij de Heemkundige Kring Pladella Villa (op woensdag tussen 11.00 en 18.00 uur).

Van 4 tot 6 oktober is er een expositie rondom het thema oorlog en bevrijding in Netersel aan de Hoeve 11.