Volledig scherm
PREMIUM
Aan talloze gevels in Renkum hangen Airbornevlaggen met daarop het gevleugelde paard Pegasus, het logo van de Britse 1ste luchtlandingsdivisie. © Paul Rapp

Wandeling Market Garden-route: etappe 8 naar Renkum

Bevrijding 75 jaar‘Hier moeten we links”, wijst mevrouw Kranen. Ik kan nog net op tijd mijn richtingaanwijzer aanzetten. ,,Mijn ogen zijn ook 92 geworden, dus die zien het allemaal niet meer zo goed.”

Misschien ziet ze niet meer zo scherp, toch wijst ze me steeds de juiste weg. Ik vermoed dat mevrouw Kranen met haar ogen dicht de weg nog kan vinden naar het huis waar ze de oorlog meemaakte. En van heel dichtbij de bevrijding die hen net ontglipte. ,,Daar was vroeger mijn basisschool”, zegt ze zodra we Renkum binnenrijden. ,,Is dat de Van Ingenweg?” ,,Ik geloof van wel.” ,,Dan hebben hier mijn ouders gewoond.” ,,Wanneer bent u hier voor het laatst geweest?” ,,Poeh, dat is heel lang geleden.”

 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

  Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

  ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”