Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Bestuur van Bladella is consequent

Frank Willems komt uit Bladel. Hij vindt dat het bestuur van voetbalclub Bladella goed is omgegaan met hun beleid rondom de verkoop van lootjes door jeugdleden. 

Toen bij het nemen van een penalty de punt van mijn schoen in het gras bleef steken en de bal roerloos bleef liggen, werd mij pijnlijk duidelijk dat ik niet voor voetbal in de wieg was gelegd. Ik dus al zo'n veertig jaar geen enkele binding meer met VV Bladella. Dat neemt niet weg dat ik vind dat ik moet reageren. De publieke opinie heeft zich wel erg makkelijk gekeerd tegen Bladella. Vooral door de daadkracht van een ouder die haar zoon slachtoffer maakt van een besluit tot royeren. De conclusie is dan snel getrokken. Maar we hebben het hier niet over zichzelf verrijkende bestuurders van een multinational. We hebben het over een vereniging die wordt geleid door vrijwilligers.

In de ledenvergadering van Bladella is door een meerderheid ervoor gekozen de contributiestijging te beperken met daaraan gekoppeld de verplichting om voor 25 euro loten te verkopen. Het bestuur voert dit beleid uit. En blijkbaar doet zij dat consequent.

Principes
De vereniging heeft leden en/of ouders niet uitgesloten van deelname aan de loterij en geeft daarmee de ouders de mogelijkheid de loten zelf te kopen. Als bonus hebben ze 25 kansen om mee te dingen naar een prijs. Het maakt de vereniging niet zo veel uit, zolang die afgesproken 25 euro maar aan de clubkas kan worden toegevoegd. Maar dat alles maakt de ouder die deze zaak aanhangig maakt niet uit. Het is voor haar een principekwestie. En voor haar principes moet alles wijken. Ook een besluit van een algemene ledenvergadering en ook het voetbalplezier van haar zoon. Ik vraag mij af of zij geprobeerd heeft dit beleid tegen te houden door aanwezig te zijn bij die ALV. Feit is dat haar zoon geen slachtoffer is geworden van het beleid van de vereniging maar van de principes van moeder.

Het siert het bestuur dat het, ondanks de drek die het over zich heen krijgt van reaguurders en zelfs niet goed nadenkende hoogleraren en columnisten, voet bij stuk houdt. Het is ook niet fair naar de andere jeugdleden, de overgrote meerderheid, die zich blijkbaar wel neerleggen bij het ALV-besluit en de loten verkopen.

De ALV had ook kunnen besluiten die 25 euro aan de contributie toe te voegen en daarvoor elk jeugdlid 25 loten te geven. Wat ze daar dan mee doen, zelf houden of verkopen, is dan aan de kinderen en hun ouders.