Bladel als middelpunt van de media

BLADEL - SBS Hart van Nederland, RTL Nieuws, NOS radio en tv. De media storten zich massaal op de affaire bij Bladella. En op spreekbuis Jac van der Aa, secretaris van de club.

Drie verschillende telefoons gaan af in de bestuurskamer van Bladella. Een helse kakofonie van geluid, maar secretaris Jac van der Aa kan niet opnemen. Als een volleerde gesprekspartner praat hij stoïcijns door in de microfoon van de NOS. Tijd om het interview opnieuw te beginnen is er sowieso niet. Het item moet over twintig minuten in de radio-uitzending zitten, zegt de razende reporter met hoofdtelefoon na afloop.

Van der Aa heeft de afgelopen dagen ongevraagd een pittige praktijkcursus mediatraining gekregen. Alle mogelijke vragen over de affaire rond de vier jeugdspelers heeft de secretaris van de club zo vaak voor zijn kiezen gekregen, dat hij de antwoorden waarschijnlijk in zijn slaap kan oplepelen.

De kleine opnameteams - cameraman plus interviewer - staan te wachten op het hoofdveld van Bladella tot ze aan de beurt zijn. Eerst de NOS. Daarna, vanuit een ander camerastandpunt om het item toch de zweem van uniciteit mee te geven, SBS.

Steunbetuigingen
"Inmiddels is er een soort kentering gekomen", vertelt Van der Aa routineus in de camera. "We krijgen nu ook veel steunbetuigingen van andere voetbalclubs uit de regio." Het komt volgens hem omdat Bladella in de media de kans krijgt haar kant van het verhaal te vertellen.

En die media zijn er vol op gedoken. Bladel is even het middelpunt van Nederland. En ook buiten onze landsgrenzen is het nieuws rond Bladella doorgedrongen. De mobiele telefoon van Van der Aa rinkelt weer. Iemand uit Spanje, legt hij uit als het gesprek ten einde is. "Die wilde het bedrag wel betalen voor de vier spelers én ze meenemen naar Camp Nou, het stadion van Barcelona. Ik heb hem uitgelegd dat het geen geldkwestie is. Toen begreep hij ons standpunt."

Volledig scherm
Secretaris Jac van der Aa van Bladella staat de media te woord. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Kempen