KNVB blijft bij kritiek op maatregel Bladella

BLADEL - Het standpunt van de KNVB richting Bladella blijft zoals het was. De voetbalbond verzoekt de Bladelse voetbalclub nog steeds dringend de maatregel tegen vier jeugdspelers te heroverwegen en een oplossing te zoeken.

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Dat de kwestie rond voetbalclub Bladella een stuk genuanceerder ligt dan eerst door veel media werd gepresenteerd, dringt bij steeds meer mensen door. Het gaat niet sec om vier jeugdspelers die uit de club gezet zijn omdat ze niet voor 25 euro aan loten hebben verkocht.

Nuances
Alle nuances ten spijt tornt voetbalbond KNVB echter niet aan haar eerdere standpunt richting de Bladelse club. Het dringend verzoek blijft om de maatregel te heroverwegen en met de ouders een oplossing te zoeken.

Woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB laat weten dat er woensdag wel contact geweest is met jeugdvoorzitter Pim Lavrijsen, voordat de KNVB met zijn standpunt kwam. „We gaan niemand gelijk geven", zegt Adriaanse. „Maar we vinden het jammer dat de kinderen hier de dupe van worden. Voetbal moet toegankelijk blijven en daar draagt deze maatregel niet toe bij."

Karweitjes
Het standpunt van Bladella is dat de ouders de contributie niet volledig hebben betaald. De verplichting om voor 25 euro loten te verkopen - of het bedrag te betalen aan de club - is gekoppeld aan een lagere contributie. De club heeft geprobeerd alternatieve oplossingen te bedenken, bijvoorbeeld de kinderen karweitjes laten opknappen op het sportpark. Het verandert allemaal niets aan de mening van de KNVB. „Dan moet er toch een andere oplossing komen."

Kempen