Volledig scherm
Trainingsavond van de jeugd van Bladella. © René Manders

KNVB fluit Bladella terug en wil dat weggestuurde kinderen terugkomen: 'Dit kan echt niet'

BLADEL - De KNVB heeft voetbalvereniging Bladella, die onlangs vier jeugdleden wegstuurde omdat ze te weinig lootjes hadden verkocht, dringend verzocht om hun maatregel per direct terug te draaien. Dat laat een woordvoerder weten. De voetbalbond is totaal niet blij met het besluit van de Bladelse voetbalclub.

De KNVB noemt de maatregel van het bestuur 'onbegrijpelijk'. "Voetbalplezier is voor de kinderen het allerbelangrijkste. We hebben de club dringend verzocht om de maatregel terug te draaien."

Vier jeugdleden zijn niet meer welkom omdat ze geen actieve bijdrage van 25 euro hebben geleverd door het verkopen van lootjes. Bladella geeft aan graag in gesprek met de ouders van de gedupeerde kinderen te gaan.

'Voetballen in plaats van lootjes verkopen'
De KNVB, die een dergelijke situatie nooit eerder meemaakte, heeft inmiddels contact gezocht met de vereniging en om uitleg gevraagd. "Nu schijnt de club dit al wat langer te doen, maar wij hebben aangegeven dat we dit niet vinden passen", aldus woordvoerder Koen Adriaanse. "Jongetjes moeten gewoon kunnen voetballen in plaats van lootjes verkopen. Dat is immers waarom ze in de eerste plaats lid zijn geworden van de vereniging. Wij zien dan ook graag dat het bestuur bij elkaar komt en deze beslissing heroverweegt." Volgens de woordvoerder moet het besluit om te royeren volgens de regels van de KNVB unaniem worden genomen door het bestuur.

De KNVB vindt dat kinderen die lid worden van een vereniging gewoon moeten kunnen voetballen. "Natuurlijk moeten ze allemaal binnen de vereniging een steentje bijdragen, omdat ze nou eenmaal draaien op vrijwilligers. Dan vinden wij dergelijke acties zoals het verkopen van lootjes normaal. Maar iemand royeren omdat er te weinig lootjes worden verkocht, dat gaat echt veel te ver. Die jongetjes willen waarschijnlijk alleen maar lekker voetballen", aldus Adriaanse.

Kempen