Volledig scherm
Het terrein van vv Bladella. © Rene Manders/fotomeulenhof

Voetbalclub Bladella: We blijven de geroyeerde kinderen mogelijkheid bieden om te spelen

Volledig scherm
Het terrein van vv Bladella in Bladel. © Rene Manders/fotomeulenhof
Volledig scherm
Het clubgebouw van Bladella. © ED
Volledig scherm
De jeugd van voetbalclub Bladella in Bladel tijdens de wekelijkse trainingsavond © Fotopersburo van de Meulenhof BV

BLADEL - Bij voetbalclub VV Bladella In Bladel komen tientallen telefonische bedreigingen binnen naar aanleiding van het besluit van de club om vier jeugdspelers te royeren. De spelertjes werden uit de club gezet omdat ze onvoldoende lootjes verkocht hadden voor de nieuwjaarsloterij.

Volledig scherm
Bestuurdlid Jac van der Aa van Bladella spreekt met de media. © ED

Secretaris Jac van der Aa is zich doodgeschrokken van alle commotie en bedreigingen. ,,Het begon gisteren vanaf het moment dat het eerste bericht in het nieuws kwam. Sindsdien heb ik constant aan de telefoon gezeten met alle media. En tussendoor kwamen dan ook die bedreigingen. Iemand uit Arnhem die wel even naar Bladel zou rijden om ons met de vuist de les te leren.”

Quote

Iemand uit Arnhem zou wel even naar Bladel rijden om ons met de vuist de les te leren.

Secretaris Jac van der Aa

Zelf kan Van der Aa de bedreigingen nog enigszins relativeren. ,,Maar mijn vrouw voelt zich niet op haar gemak. Dat hoor ik ook van andere bestuursleden. Het heeft een grote impact.”

Steunbetuigingen
Ondanks alle commotie blijft Van der Aa bij het standpunt dat de club goed heeft gehandeld. ,,We krijgen ook veel steunbetuigingen van andere clubs uit de regio en onze sponsors. Vooropgesteld hebben wij dit nooit gewild. En we zijn ook niet over een nacht ijs gegaan. We hebben zes of zeven weken met de ouders gezocht naar een oplossing. Niet alleen financieel. We hebben aangeboden dat ze in plaats van die 25 euro ook als vrijwilliger klusjes konden doen. Eigenlijk niet gebruikelijk maar we wilden in dit geval een uitzondering maken. Het punt is dat we niet zomaar voorbij kunnen gaan aan de afspraken die gemaakt zijn in de ledenvergadering.”

Quote

We hebben aangeboden dat ze in plaats van die 25 euro ook als vrijwilliger klusjes konden doen.

Secretaris Jac van der Aa

Volgens Van der Aa is er nog geen contact geweest met de KNVB. ,,Ik vind het ook een beetje vreemd dat ze wel een stevig standpunt hebben ingenomen zonder onze kant van het verhaal te horen. Ik denk dat de reactie dan heel wat genuanceerder is.”

Jeugdleider Pim Lavrijsen: "We blijven als club een opening bieden zodat die kinderen weer kunnen voetballen. Hopelijk is dit een opmaat naar de discussie over wat het lidmaatschap van een vereniging inhoudt. Dat is meer dan consumeren."

Wat volgens hem meespeelt in onvrede ouders is dat dit jaar contributie fors verhoogd is. "Dat hadden we beter kunnen spreiden, elk jaar een beetje.  Als bestuur hebben we dit onvoldoende toegelicht."

Kempen