Volledig scherm
Drukke avondspits in Brabant © BD

Ongevallen en regen zorgden voor drukke avondspits in Brabant

Een dodelijk ongeval op de A67 bij Hapert en het regenachtige weer zorgden dinsdag voor een drukke avondspits in Brabant. De grote uittocht van tractoren na het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag leidde vooral tot problemen op de A12. Rijkswaterstaat waarschuwde weggebruikers eerder al voor een zeer zware avondspits.

Door het dodelijke ongeval bij Hapert was de A67 in zuidelijke richting urenlang afgesloten vanaf knooppunt De Hogt bij Eindhoven. Op de A2, N2 en A58 stonden files. Ook rondom Bergen op Zoom was het 's avonds druk als gevolg van een ongeval. Er stonden files op de A4 en A58. 

Daarnaast stonden er files op de N65 tussen Den Bosch en Oisterwijk (in beide richtingen), de N69 bij Waalre (in zuidelijke richting), de A59 tussen Den Bosch en Waalwijk (in beide richtingen) en de A50 tussen Eindhoven en Sint-Oedenrode.

Rond 19.00 uur stond het nog vast op de A58 tussen Best en Moergestel, de A58 tussen Breda en Tilburg en op de A50 tussen Oss en Nijmegen. Een uur later waren alle files opgelost.

Rijkswaterstaat waarschuwde eerder op de dag al voor chaos op de weg in de avondspits. ,,Hoef je niet per se tijdens de spits te rijden? Overweeg dan om je reis op een ander tijdstip te maken”, liet Rijkswaterstraat weten. 

Boerenprotest

Dinsdagochtend gingen boeren massaal met trekkers richting Den Haag om te protesteren tegen het landbouwbeleid. Dat zorgde al voor de drukste ochtendspits ooit. De boeren keren nu terug naar huis. “De grootste drukte is nu op de A12 van de Utrechtsebaan tot Zoetermeer”’, aldus de ANWB. Die waarschuwde eerder ook al voor een erg drukke avondspits vanwege de uittocht van landbouwvoertuigen met demonstranten en omdat het flink aan het regenen is.

Volledig scherm
Boerenprotest op het Malieveld in Den Haag © MaRicMedia / Marcel van Dorst
Volledig scherm
Boeren protesteerden dinsdag in Den Haag © Pix4Profs/Marcel Otterspeer