Verkeerschaos in Brabant opgelost: wegen na drukte door boerenprotest, zware regen en ongelukken weer vrij

Op de Brabantse wegen stond dinsdagochtend kilometers file. De volgens de ANWB drukste ochtendspits ooit is vooral een gevolg van boeren die met hun tractoren op weg naar Den Haag zijn voor een protest. Ook de zware regenval en enkele ongelukken zorgden voor veel vertraging op de weg. Rond 10.30 uur waren bijna alle Brabantse wegen weer vrij.

Rond 09.10 uur werd op de A2 van Utrecht naar Eindhoven een vertraging van 1,5 uur veroorzaakt door een ongeval. Inmiddels zijn de twee afgesloten rijstroken weer open.  De vertraging nam sinds 09.35 uur langzaam af. 

Op het hoogtepunt van de drukke ochtendspits, rond 09.00 uur, stond zowel op de A50 en de A59 in totaal 55 kilometer file. Verkeer op de A58 moest in beide richtingen rekening houden met 34 kilometer file. Op de A2 stonden dertien files, in totaal goed voor 70 kilometer langzaam rijdend of stilstaand verkeer.

Op de A27 tussen Breda en Gorinchem stond 11 kilometer file, goed voor een uur vertraging. Tussen Werkendam en Oosterhout stond 12 kilometer file, waardoor automobilisten ook daar rekening moesten houden met een uur vertraging. 

Zwaarste ochtendspits ooit

Verspreid over heel Nederland stonden 205 files, waardoor er meer dan 1000 kilometer file op de Nederlandse snelwegen stond. Volgens de ANWB was de ochtendspits van dinsdag dan ook de zwaarste ooit.

Volledig scherm
De files in Brabant volgens de ANWB. © ANWB
Volledig scherm
Boeren protesteren vandaag massaal in het hele land, dus ook in West-Brabant. Ze trekken massaal per trekker naar Den Haag, en leggen de hele ochtendspits lam en veroorzaken de drukste ochtendspits ooit. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer