Silvia Ardila richtte Love by Grace Kids op.
Volledig scherm
Silvia Ardila richtte Love by Grace Kids op. © René Manders/DCI Media

Online spelen en knutselen bij Love by Grace Kids

EINDHOVEN - Nadat de Colombiaanse Silvia Ardila anderhalf jaar geleden in Nederland kwam om zich bij haar partner te voegen, begon ze haar eigen bedrijfje met producten van de Wayuu indianen om die gemeenschap te ondersteunen. Dat werk viel stil na de corona-uitbraak. Ze zette Love by Grace Kids op.

Het liep allemaal zo aardig met Silvia Ardila's Love by Grace. Met dat merk ondersteunde ze 29 gezinnen uit de Wayuu-gemeenschap en had grote plannen voor verdere structurele hulp. Maar corona gooide roet in het eten. Stilzitten was geen optie en dus bedacht ze Love by Grace Kids, bedoeld om ouders en hun kinderen te helpen om de periode van isolatie beter door te komen.

Vijf dagen per week

,,Ik richt me voornamelijk op jonge kinderen, in de leeftijd van twee tot ongeveer zes jaar. En die zitten natuurlijk nog steeds veel thuis", zegt ze. ,,Daarom bedacht ik allerlei activiteiten waaraan ze samen met hun ouders online gratis kunnen meedoen. Met materialen die vrijwel iedereen in huis heeft en gemakkelijk uit te voeren. Koekjes bakken, collages maken, samen dansen en een vulkaan of lavalamp maken. Vijf dagen per week en altijd in aanwezigheid van mijn twee mascottes van Love by Grace Kids, de knuffels Nicolàs en Terry."

Kinderen uit de hele wereld

Haar initiatief sloeg aan en inmiddels doen er kinderen uit alle delen van de wereld mee aan het programma dat zowel in het Nederlands, Spaans als Engels wordt gebracht.

Ouders die willen meedoen aan het programma, kunnen hun kind aanmelden via mail.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven