Anne Stastra (l) en Nienke Bouwman in de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Pisanostraat.
Volledig scherm
Anne Stastra (l) en Nienke Bouwman in de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Pisanostraat. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Voor elkaar: Buurtwerk Leger des Heils wil dicht bij mensen blijven

EINDHOVEN - De buurthuiskamer van het Leger des Heils op de Eindhovense Pisanostraat is door de coronacrisis al ruim twee maanden dicht. Ondertussen blijft het werk doorgaan. ,,Je kunt de mensen niet aan hun lot overlaten", zo is de redenering.

De buurthuiskamer op de Pisanostraat is gewoonlijk van dinsdag tot en met zaterdag op verschillende tijdstippen open. Jongeren, moeders of vaders met hun kinderen, eenzame ouderen, mensen met psychische problemen en soms ook wel daklozen komen er dan voor een kop koffie of soep, een praatje, het sociaal spreekuur of om mee te doen aan de activiteiten die er worden georganiseerd. De avonturenclub voor kinderen bijvoorbeeld, de jongerenavond of de huiswerkbegeleiding die er geboden wordt.

Winkel nog steeds op slot

 ,,Dat is sinds 9 maart allemaal weggevallen en ook onze winkel is nog steeds op slot", vertelt kapitein Anne Stastra van het Leger. ,,Maar dat betekent niet dat we sindsdien stil hebben gezeten. We hebben maaltijden bezorgd, muzikanten laten spelen, een helpende hand geboden door bijvoorbeeld de hond uit te laten en doorlopend belrondes gehouden met mensen die contactmomenten echt nodig hebben."

Water staat aan de lippen

Hoewel de kapitein en missionair werker Nienke Bouwman inmiddels hard werken aan aangepaste heropening van de huiskamer en winkel, staat het water ze inmiddels toch aan de lippen. Stastra: ,,We krijgen immers geen subsidie en zijn volledig afhankelijk van giften en donaties. Bovendien zijn onze inkomsten uit de winkel weggevallen. Om die reden hebben we de campagne 'Help ons dichtbij te blijven' opgezet. Want we willen naar buiten toe blijven gaan om mensen te kunnen helpen, maar ook hier de mensen weer kunnen opvangen.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven