Rick Janssen (l) en Björn Cocu op Stratumseind.
Volledig scherm
Rick Janssen (l) en Björn Cocu op Stratumseind. © Kees Martens/DCI Media

Voor elkaar: IJsjes voor de Eindhovense 'Helden Van Nu'

EINDHOVEN - IJssalon Intelligentia uit Eindhoven trakteert 'Helden Van Nu' op ijs. Samen met autobedrijf van Laarhoven Mini is een luxe ijs-bezorgservice gecreëerd die door de stad toert. Donderdag werd de horeca getrakteerd.

Bij het uitbreken van de coronacrisis besefte Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms meteen dat je als horeca-ondernemer creatief moet denken. ,,In eerste instantie niet eens om je omzet zo goed mogelijk op peil te houden, maar vooral ook kijken naar wat nodig is. Dus zijn we ons ook online gaan profileren: met een afhaal- en bezorgservice via onze webshop en een drive-in waar mensen met de auto, op de fiets of te voet volgens de RIVM-richtlijnen een ijsje kunnen bestellen en meenemen."

Ludieke bezorging

De nieuwe opzet liep zo goed dat de ijssalon een partner ging zoeken om de ijsco's op ludieke manier te bezorgen. Daarbij wilde Van Laarhoven Mini helpen en stelde een extra auto ter beschikking om naast de reguliere bezorging een maatschappelijk verantwoord project te realiseren voor mensen in vitale beroepen. Cocu: ,,Zo is 'Helden Van Nu' ontstaan, een actie waarbij we tot 17 mei door de stad toeren om medewerkers van politie, brandweer, ziekenhuis, zorginstellingen en kinderdagverblijven een hart onder de riem te steken. We wilden ook een andere 'tak van sport' niet vergeten. Daarom hebben we ook de Eindhovense horeca bij 'Helden van nu' betrokken. Ook zij maken immers moeilijke tijden door."

En zo werden donderdag onder meer medewerkers van de cafés op het Stratumseind op een ijsje getrakteerd.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven