Volledig scherm
Welke brouwer tekent voor Brabants Lekkerste Bier 2017? © Ivo van Leeuwen

Smaakvolle lezers gezocht voor jury van Brabants Lekkerste Bier

TILBURG - Voor het derde jaar op rij houden de drie Brabantse kranten de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier. De brouwers stromen al toe. Voor de jury kunnen smaakvolle lezers van Brabants Dagblad, BN DeStem en Eindhovens Dagblad zich tot en met vrijdag aanmelden.

Voorzitter van de zevenkoppige jury is Frans Kapteijns, Brabantse bekendste boswachter. Tot zijn beschikking heeft hij al Jan Hemmer (directeur Bier Reclamemuseum), Theo Sonnemans (brouwmeester van Lindeboom) en Joris van Esch (gediplomeerd internationaal biersommelier).

De jury nomineert in drie klassen één bier: onder 6% alcohol, tussen 6% en 8,5% en boven de 8,5% alcohol. De drie brouwers van deze bieren krijgen eind augustus te horen dat zij kans maken op de titel Brabants Lekkerste Bier.

Welke brouwer Brabants állerlekkerste bier uit de ketels laat stromen, wordt zondag 10 september onthuld op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek, georganiseerd door Museumbrouwerij De Roos.

Vorig jaar won Bastion van Wilskracht uit Ravenstein; in 2015 Zuster Agatha van de Muifelbrouwerij uit Berghem.  Voor alle archiefartikelen over Brabants Lekkerste Bier: zie hier.

Inschrijving is tot 1 augustus mogelijk voor bierbrouwers en brouwerijhuurders die gevestigd zijn in Noord-Brabant. Zij dienen te beschikken over een brouwvergunning of ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel als brouwerij of bierhandelaar. 

Het bier, waarover accijns wordt betaald, moet voor derden te koop zijn en mag alleen onder de naam van de deelnemer op de markt worden gebracht.

Geschikt als jurylid? Vertel waarom aan t.tacken@bd.nl

Welke brouwerijen namen vorig jaar deel aan Brabants Lekkerste Bier? Kijk op de kaart hieronder. 

Zoek ze op een grotere kaart.

Volledig scherm
Wil Princen en Wil van Haren, van brouwerij Wilskracht uit Ravenstein, laten zich als winnaars van Brabants Lekkerste Bier fêteren door de jury met René Bastiaanse als voorzitter. © Joris Buijs / Beeld Werkt