Personeel van Wellenshof in Liessel kan weer lachen nadat het avontuur van de evacuatie met 24 bewoners naar Weert tot een goed einde is gebracht. Uiters links (in spijkerjasje) eerste verpleegkundige Chantal Verbaarschot, derde van links gastvrijheidsmedewerker Jacqueline Rooijakkers, achteraan afdelingshoofd Jos van Schijndel en tweede van rechts zorgcoördinator Carola Seijkens.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeel van Wellenshof in Liessel kan weer lachen nadat het avontuur van de evacuatie met 24 bewoners naar Weert tot een goed einde is gebracht. Uiters links (in spijkerjasje) eerste verpleegkundige Chantal Verbaarschot, derde van links gastvrijheidsmedewerker Jacqueline Rooijakkers, achteraan afdelingshoofd Jos van Schijndel en tweede van rechts zorgcoördinator Carola Seijkens. © René Manders/DCI Media

Op-en-top terug in Wellenshof Liessel; ouderen en personeel doorstaan evacuatie wegens brand soepeltjes

LIESSEL - In veel verpleeghuizen en zorgcentra wordt momenteel het uiterste gevraagd van het personeel. Maar hoe gek wordt het als je in deze tijd 24 dementerende cliënten moet evacueren voor een brand? Een terugblik met direct betrokkenen: 'Niet nadenken; het moet gewoon gebeuren.'

Quote

Eentje wilde zelfs bij aankomst in Liessel de bus niet uit.

Chantal Verbaarschot, Wellenshof

 Ze zijn weer thuis en ze maken het goed. De 24 cliënten van Zorgbooglocatie Wellenshof zijn vrijdagmiddag weer teruggekeerd in hun vertrouwde Liessel. Ze werden vorige week maandag halsoverkop naar de zorglocatie van Stichting Land van Horne in Weert overgebracht vanwege de rookoverlast door de brand in de Deurnsche Peel. 

Na twee busreizen en vier nachten in Weert hebben ze hun normale ritme snel opgepakt. ,,Vlak voor de terugreis heb ik bij de dames nog de krulspelden ingedraaid. Kleine dingen die je voor ze kunt doen. Maar ze vonden het maar wat fijn om zo op-en-top weer in Liessel terug te komen", vertelt gastvrijheidsmedewerker Jacqueline Rooijakkers van de Zorgboog.