Volledig scherm
Het boerenbruidspaar © Bert Jansen

Boerenbruiloft nieuwe stijl in Eindhoven met boerenoptocht

EINDHOVEN - De Boerenoptocht, onderdeel van de traditionele Boerenbruiloft op carnavalsdinsdag, heeft met ingang van dit jaar een nieuw invulling. 

De afgelopen decennia trok de Boerenoptocht met tien, twaalf boerenkarren met paarden ervoor en het boerenvolk op de wagens van Acht naar Eindhoven. 

Door strengere wet- en regelgeving is die opzet niet meer haalbaar en is door de Federatie gekozen voor een andere opzet: de Boerenbrunch bij d’n Hertog op het Stationsplein waarna het boerenvolk te voet de koets met het Boerenbruidspaar vooraf gaat naar de feesttent op de Markt waar het trouwlustige stel, dit jaar Jet van de Mortel en Toon van ’t Wasven, in het onecht werden verbonden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven