Volledig scherm
Een volle zaal zingt mee in Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Carnaval terug in het Cultuurcentrum in Deurne

DEURNE - Gratis meezingen zorgt er voor dat carnaval vierend Deurne het Cultuurcentrum weer weet te vinden.

Men neme een feestband van eigen bodem, een urenlange set vol Nederlands- en Engelstalige hits, gratis entree en je hebt het recept voor een goedgevuld Cultuurcentrum. Meezingfestijn Deurne Zingt Mee is er op maandagavond weer in de culturele ontmoetingsplek, nadat het een jaar op de Markt gehouden werd. En het is een succesvolle rentree qua opkomst. Die overtreft de verwachtingen van het Cultuurcentrum zelf. Gehoopt werd op minstens vijfhonderd bezoekers, maar de teller van een vrijwilliger tikt al vlot een getal van boven de zeshonderd aan.

Waardering

Een van die honderden bezoekers is Nico Schrama. Hij is blij met de drukte. ,,Veel vrijwilligers trekken er hard aan om iets van het Cultuurcentrum te maken. Een betere blijk van waardering dan massaal hier naartoe komen is er niet." De optredende band PD the Next zet Leef van André Hazes jr. in en het publiek gaat los. ,,Nederlandse nummers maken toch het meest los. Maar dat zal wel komen omdat ze het makkelijkst mee te zingen zijn", zegt Schrama. De Clown van Ben Cramer, wat evergreens van Boudewijn de Groot: ze gaan er in als zoete koek.

,,Maar de ultieme meezingnummers zijn toch van Guus Meeuwis", volgens de Vlierdense muziekliefhebber Marcel Joppe. Hij kan in zijn thuisdorp vaak topacts zien in Zaal Thijssen, maar voor een avondje meezingen draait hij ook zijn hand niet om.

Revival

Kortom, een onbekommerd avondje feesten voor velen. Daarmee bindt het Cultuurcentrum carnaval vierend Deurne weer aan zich, voor eventjes dan toch. Verschillende evenementen verhuisden nu juist van het CC naar de Markt, waaronder de sleuteloverdracht. De terugkeer van Deurne Zingt Mee zou je een revival van het carnaval in de cultuurtempel aan het Martinetplein kunnen noemen. Symbolisch is dat de Peelstrekels nadrukkelijk verkondigden ook mee te zingen. Deze CV had als drijvende kracht achter de overkapping op de Markt nu juist de hand in de nodige verhuizingen van evenementen.

Aan kaartjes verdient het CC deze avond niks. Maar honderden Deurnenaren (her)ontdekken de cultuurtempel als carnavalsoord.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement