Volledig scherm
Sander Hüsken: ,,In een tijdperk waarin er altijd te weinig vrijwilligers zijn, vind ik dat iedere vrijwilliger een dikke pluim verdient." © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Sander Hüsken uit Geldrop zit bij ZVV Eindhoven op juiste plaats

CLUBHELDENVERKIEZINGZaalvoetbalclub ZVV Eindhoven zet sinds enkele jaren sterk in op de veelal kansarme jeugd. Sander Hüsken trekt de kar.

Sander Hüsken (46) kwam per toeval bij zaalvoetbalvereniging ZVV Eindhoven terecht. Een club die zich naast het prestatieve (vaandelteam in de eredivisie) ook richt op met name de jeugd in de Eindhovense wijk De Bennekel en omgeving. ,,Mijn zoon Dion heeft twee jaar bij FC Eindhoven gespeeld. Daar werd het veldvoetbal gecombineerd met het zaalvoetbal. Toen hij op het veld niet meer verder kon, wilde hij graag blijven zaalvoetballen. Zo zijn we samen bij ZVV terechtgekomen."

Hüsken wilde zelf ook iets voor de club gaan doen. Als de Geldroppenaar iets aanpakt doet hij het meteen goed. De zelfstandig ondernemer kwam bij de jeugdafdeling van de roodwitten terecht. ,,Het grootste probleem binnen een vereniging is vaak voldoende vrijwilligers te vinden. Nou, ik was dus bij ZVV meteen aan het goede adres. Ik vervul momenteel de functie van secretaris en ben ad-interim verantwoordelijk voor de jeugdafdeling."

Hüsken startte ruim twee jaar geleden. Het eerste team van de Eindhovenaren werd vanwege financiële wanorde uit de eredivisie gehaald. De boel moest weer op 'scherp' worden gezet. ,,Door iedereen te wijzen op de eigen taken en zorgen dat die daadwerkelijk werden uitgevoerd, waren we al een heel eind op weg. Daarnaast hebben we ook meer mensen aangesproken en hen om hulp gevraagd."

Het is nu al zover dat men elkaar regelmatig op verantwoordelijkheden aanspreekt. Hüsken: ,,Heel leuk om te zien. De groep is groeiende en we gaan heel gezellig met elkaar om. Het leuke is dat we elkaar ook regelmatig durven te zeggen waar het op staat. In het belang van ZVV."

Beter

De doelstelling is om de club na mindere jaren weer gezond te maken. ,,Het kan natuurlijk altijd beter. We zouden nog graag enkele grote sponsoren willen verwelkomen die zich voor enkele jaren aan ons verbinden."

Hüsken ziet progressie in de manier van aanpak. ,,Insiders weten wat we gedaan hebben en waar we vandaan komen. We hebben flinke stappen gemaakt. Niet alleen op financieel vlak, maar ook op andere gebieden. Een heel belangrijke daarin is de communicatie."

Om voor de titel Clubheld in aanmerking te komen wil Hüsken graag een lans breken voor zijn jeugdafdeling. ,,In een tijdperk waarin er altijd te weinig vrijwilligers zijn, vind ik dat iedere vrijwilliger een dikke pluim verdient. Met de landelijke prijs van 10.000 euro zou ik het wel weten. Een groot aantal kinderen kan gratis gaan zaalvoetballen. Binnen onze vereniging zijn er nogal wat gezinnen die het geld niet hebben om hun kind te laten zaalvoetballen. Hierdoor zien we geregeld kinderen afvallen of wegblijven als we de contributie gaan innen. Ik vind dat iedereen moet kunnen sporten."

Ga naar ed.nl/clubheld en nomineer jouw held.