Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © ANP

Voorlopig geen nieuwe regenboogtrui voor Van der Poel: WK mountainbike uitgesteld

De WK mountainbike van komende zomer in Zuid-Duitsland zijn afgelast. De gemeente Albstadt, waar de WK tussen 25 en 28 juni zouden worden gehouden, heeft besloten dat het evenement niet door kan gaan vanwege de wereldwijde coronacrisis. 

Volgende week gaat de Duitse organisatie in overleg met de internationale wielrenunie UCI bekijken of de WK in de herfst van dit jaar alsnog gehouden kunnen worden in Albstadt. Uitstel naar volgend jaar is ook een optie.

Mathieu van der Poel, de wereldkampioen veldrijden, was van plan om mee te doen aan de mondiale kampioenschappen mountainbiken. De alleskunner op de fiets wilde ook komende zomer op de Olympische Spelen voor een medaille gaan in deze discipline, maar de Spelen zijn uitgesteld.

Del Carmen Alvarado

Ceylin del Carmen Alvarado, de wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen, liet donderdag nog weten dat ze in juni graag wilde mountainbiken in Albstadt. De 21-jarige Rotterdamse hoopt op de Spelen van 2024 in Parijs mee te doen op deze discipline. Ze zei in Albstadt voor een plek in de top 15 te gaan. Een dag later kreeg ze echter te horen dat de WK niet doorgaan.

,,We keken allemaal erg uit naar dit hoogtepunt, maar de gezondheid van iedereen staat nu voorop”, zegt burgemeester Klaus Konzelmann van Albstadt. ,,We proberen een passende oplossing te vinden.”

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.