In het Rotterdamse centrum kiezen sommige bezoekers zelf al voor een mondkapje, toeristen die het uit eigen land gewend zijn maar ook Rotterdammers.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Rotterdamse centrum kiezen sommige bezoekers zelf al voor een mondkapje, toeristen die het uit eigen land gewend zijn maar ook Rotterdammers. © Robin Utrecht

Aboutaleb wil experimenteren met mondkapjesplicht in drukke gebieden

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil experimenteren met de mondkapjesplicht in drukke gebieden in Rotterdam. ,,Het kan in onze ogen de urgentie op sommige plaatsen vergroten.’’ Een experiment moet uitwijzen of niet-medische mondkapjes het gedrag kunnen beïnvloeden. Volgens het Outbreak Management heeft het qua verspreiden van het virus geen effect.

  1. OM wil atleet Roelf B. en schoolvriend terug in de cel: ‘Gevaar dat ze Hongarije ontvluchten’

    OM wil atleet Roelf B. en school­vriend terug in de cel: ‘Gevaar dat ze Hongarije ontvluch­ten’

    De in Hongarije voor drugshandel veroordeelde Nederlandse topsprinter Roelf B. en zijn schoolvriend Gert-Jan N. moeten mogelijk weer de gevangenis in. Het Hongaarse Openbaar Ministerie in Boedapest vindt dat er onmiddellijk een einde moeten komen aan hun huisarrest. ,,Wij vinden dat zij in de gevangenis hun hoger beroep moeten afwachten”, zei woordvoerder van het OM Ferenc Rab vanavond tegen het ANP.