De burgemeesters Jorritsma van Eindhoven en Weterings van Tilburg wassen hun handen voor een overleg in Den Haag met minister Grapperhaus, maandagavond.
Volledig scherm
De burgemeesters Jorritsma van Eindhoven en Weterings van Tilburg wassen hun handen voor een overleg in Den Haag met minister Grapperhaus, maandagavond. © ANP

Brabantse burgemeesters: nieuwe maatregelen waren hoognodig na onacceptabel gedrag

De Brabantse burgemeesters steunen de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond bekendmaakte. Ze waren hoognodig, na ‘onacceptabel gedrag waarmee mensen aantoonden niet voldoende doordrongen te zijn van de ernst van de situatie’, aldus de burgemeesters van Tilburg, Den Bosch en Eindhoven in een gezamenlijk statement. 

  1. Nieuwsoverzicht | Gevonden lichaam is mogelijk van jong meisje - Steijn neemt ontslag om bedreigingen bij NAC
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Gevonden lichaam is mogelijk van jong meisje - Steijn neemt ontslag om bedreigin­gen bij NAC

    Enkele uren voor het ‘ultimatum’ van supporters verliep, is NAC-trainer Maurice Steijn vanavond opgestapt. Volgens de club om bedreigingen, waarvoor eerder al bekend werd dat het huis van Steijn moest worden beveiligd. Verder vandaag meer nieuws over het ingestorte pand in Antwerpen. En in Rossum wordt onderzocht of het lichaam dat gisteravond is aangespoeld mogelijk van een 13- of 14-jarig meisje uit Duitsland is. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag 19 juni.