Een vrouw met mondmasker loopt voorbij een muurschildering van een vrouw met mondmasker in Milaan. Het percentage mondkapdragers in Italië is één van de hoogste van de wereld.
Volledig scherm
Een vrouw met mondmasker loopt voorbij een muurschildering van een vrouw met mondmasker in Milaan. Het percentage mondkapdragers in Italië is één van de hoogste van de wereld. © AP

Na de eerste vernietigende golf lijkt Italië nu de beste leerling van de Europese coronaklas

Italië was het eerste Europese land dat op grote schaal geconfronteerd werd met het coronavirus, maar terwijl andere Europese landen vrezen voor een tweede golf en mogelijk nieuwe lockdowns, slagen de Italianen er in om – althans tot nu toe – een heropleving van het aantal besmettingen te voorkomen. Hoe doen ze dat?

  1. Dood gewaande Litouwer duikt na vijf jaar levend op in Engeland: ‘Hij had zich verstopt’

    Dood gewaande Litouwer duikt na vijf jaar levend op in Engeland: ‘Hij had zich verstopt’

    Een Litouwse man waarvan de Britse politie vreesde dat hij was vermoord, is bijna vijf jaar na zijn verdwijning levend opgedoken. De nu 40-jarige Ricardas Puisys leefde een zeer geïsoleerd bestaan in een bosrijke omgeving in Wisbech, circa 60 kilometer ten noorden van Cambridge. ,,Hij had zich goed verstopt en al een tijdje met niemand gesproken”, stelt de politie vandaag in een verklaring.