Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

Nederland weer beetje terug naar ‘normaal’ en dat verliep best ‘soepel’

Sinds dit weekend is Nederland weer een beetje terug naar ‘normaal’ en dat verliep best soepel. Er waren geen grote incidenten of rellen. Slechts een enkele horeca-eigenaar moest tijdelijk zijn deuren sluiten, omdat hij zich niet aan de regels hield. Gedoe met de CoronaCheck-app zette wel veel kwaad bloed bij ondernemers.

 1. Gemengde reacties op horecabazen die coronapas controleren: 'Zouden meedoen aan verdeeldheid’

  Gemengde reacties op horecaba­zen die coronapas controle­ren: 'Zouden meedoen aan verdeeld­heid’

  Hoewel iedereen vanaf 13 jaar vanaf zaterdag een coronatoegangsbewijs bij zich moet hebben voor een bezoek aan een restaurant, theater, bioscoop of stadion, wordt daar niet altijd op gecontroleerd. ,,We zijn te klein om constant iemand bij de deur te hebben”, legt een Rotterdamse uitbater uit. Andere horecabazen die wél controleren, krijgen soms te maken met annuleringen en bedreigingen. Later op de avond kampte de CoronaCheck-app met overbelasting.
 2. Familie van verlamd gereden Anna woest om taakstraf voor hardrijder: ‘Juridisch systeem is een lachertje’
  PREMIUM

  Familie van verlamd gereden Anna woest om taakstraf voor hardrijder: ‘Juridisch systeem is een lachertje’

  De ouders, vrienden en familie van de verlamd gereden Dordtse scholiere Anna (18) hebben donderdag met ontzetting gereageerd op het vonnis van de rechtbank. Die veroordeelde automobilist Delano van H. niet tot de geëiste celstraf van een half jaar, maar een werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijk en twee jaar rijontzegging. ,,Onacceptabel. Het juridisch systeem in Nederland is een lachertje’’, zeggen moeder Dorien en vader Hans.