Volledig scherm
De Toyota Hilux. © Van Loon Racing

Gifbeker Van Loon lijkt eindelijk leeg in Dakar Rally: ‘We hebben eigenlijk geen gedoe gehad’

Na dagen vol rampspoed was er in de zesde etappe dan eindelijk eens goed nieuws voor Erik van Loon. De autocoureur uit Eersel noteerde met zijn Toyota Hilux de elfde tijd, op 25 minuten van dagwinnaar Stéphane Peterhansel.

Van Loon sloot de Dakar Rally vijf jaar geleden nog af met een fraaie vijfde plek, maar kon het klassement van de Dakar 2020 na de vierde en vijfde etappe al op zijn buik schrijven. De coureur verloor veel tijd vanwege een spectaculaire ‘barrel roll’ en een defect achter-differentieel.  ,,We hebben iedere dag wel iets gehad, dat frustreert wel”, liet hij na afloop weten. 

Vrijdag ging het stukken beter. In de zesde etappe, met een parcours vol zand, duinen en stof, haalde Van Loon in totaal twintig deelnemers in. ,,We hadden een goede dag", constateerde de Eerselnaar. ,,We gingen prima door het veld en hebben eigenlijk geen gedoe gehad. Aan het eind werden er wat dingen warm, maar we zijn er. De monteurs hebben echt hard gewerkt, dus ik ben blij dat ik op deze manier de waardering kan laten zien. Morgen is de rustdag en daarna willen we voor de dagresultaten gaan in de tweede week.”

Zondag wordt de rally hervat en vertrekt het peloton richting Wadi Al-Dawasir. 

Volledig scherm
Erik van Loon. © Van Loon Racing