Volledig scherm
Pech zet Petronas Team De Rooy Iveco op achterstand © Petronas Team De Rooy Iveco

Pech zet Petronas Team De Rooy Iveco op achterstand

Meer dan 50 minuten verloor Janus van Kasteren in de achtste etappe van de Dakar Rally. Kostbare tijd, zowel wat betreft de startvolgorde van dinsdag als wat betreft het klassement. Van Kasteren sloot de 477 km af op de 16de plaats. Teamgenoten Michiel Becx en Albert Llovera volgden op de 18de en 22ste plaats. Vick Versteijnen kwam zonder vierwielaandrijving te staan.

Een lekke band, een klapband en een heel zachte duin vormden de belangrijkste obstakels voor Van Kasteren in de lus rond Wadi Al-Dawasir. De eerste lekke band kwam al op dertig kilometer. Daarna kwam Van Kasteren vast te zitten op een duin. ,,Mijn eigen stomme schuld”, bekende hij. ,,Daar hebben we 25 minuten op verloren.”

Het vervolg van de etappe ging redelijk goed, totdat op twaalf kilometer voor de finish een achterband van de Iveco ontplofte en daarbij ook de achteras beschadigde. Met een olielekkage bereikte Van Kasteren alsnog de finish, waar hij zag dat hij nog altijd zevende staat en dat zijn naaste concurrenten ook tijd hadden verloren. ,,Al met al valt 51 minuten verliezen me nog niet tegen, maar die 25 minuten hadden niet gehoeven en dat is jammer.”