Volledig scherm
2020-01-07 12:12:13 NEOM - Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh in actie tijdens de derde etappe van de Dakar Rally 2020. ANP DAKARPRESS © ANP

SSV-rijder Kees Koolen uit Bergeijk beleeft weer zware dag in Dakar Rally

Kees Koolen uit Bergeijk kende in de tiende etappe van de Dakar Rally de nodige problemen met zijn SSV-buggy. Samen met zijn Bredase navigator Jurgen van den Goorbergh werd hij net zoals alle andere deelnemers overvallen door de zandstorm die er voor zorgde dat de etappe voortijdig werd stilgelegd.

Koolen had dinsdag de problemen met de CVT-aandrijving van zijn CanAm side-by-side nog op weten te lossen, maar verloor ook woensdag weer veel tijd. De stemming was na de negende etappe toch al getemperd toen de Dakar-organisatie opeens hun wielmaat van 15 inch verboden bleek te hebben. Omdat meerdere deelnemers die wielmaat gebruikten, waren de verplichte 14 inch wielen opeens erg gewild. Bij een uitgevallen SSV-rijder wisten ze toch een set op de kop te tikken, maar toen moesten er ook nog banden in die maat geregeld worden. Ook dat lukte uiteindelijk.

Tijdens de tiende etappe kende Koolen dus de nodige problemen. Uiteindelijk finishte hij als vijfendertigste op ruim twee uur achterstand van de Amerikaanse etappewinnaar Mitchell Guthrie.