Volledig scherm
De Rooy © Willy Weyens

Van Genugten zonder raam, De Rooy neemt tweede plaats over

dakar rallyTon van Genugten uit Eersel is zijn tweede plaats kwijtgeraakt in de tweede etappe van de Dakar Rally aan Petronas Team De Rooy Iveco-teamgenoot Gerard de Rooy uit Son. 

In de tweede etappe van Pisco naar San Juan de Marcona schoot de motorkap van de truck van Van Genugten tegen de voorruit. Daar wisten teamgenoten De Rooij en Federico Villagra van te profiteren. Het leverde De Rooy een tweede plaats op, Villagra de vierde plek. Van Genuten verloor door de problemen tien minuten en werd vijfde. Maurik van den Heuvel uit Boekel klom van plek achttien naar plek acht. 

,,Nadat ik de eerste scheur had, kwam de motorkap nog een keer tegen de ruit aan. Met een keer hard remmen hebben we het raam eruit getikt”, vertelde Van Genugten. ,,Het was eigenlijk best lekker rijden zonder raam. Lekker koel. Gelukkig zaten we tussen de motorrijders en een paar ssv’s, dus was er niet veel stof.”

In het klassement bezet Van Genugten nu de vijfde plaats op 10.35 van Nikolaev. De Rooy staat tweede op 4.23 van de Rus. Villagra komt op de derde plaats op 7.23. Maurik van den Heuvel sloot de tweede dag af op de tiende plaats algemeen.

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."