Volledig scherm
Van Loon © Robin Verheggen

Van Loon pakt vijftiende plek na 150 kilometer stof happen in tweede etappe Dakar Rally

Erik van Loon uit Eersel is tevreden over de tweede etappe van de Dakar Rally. Samen met zijn navigator is hij er in geslaagd om de vijftiende plaats veilig te stellen.

,,Gezien de omstandigheden hebben we het goed gedaan. De auto’s moesten de proef openen, dat is uniek. Daardoor zijn er weinig sporen en is een foutje snel gemaakt. Wij hebben geen fouten gemaakt, Harmen heeft goed genavigeerd. Zelfs in het stof van Serradori rijden we goed, hij ging niet aan de kant. Dat is lastig. 100 kilometer voor het eind hebben we plots geen achterrem meer. Dus, ik ben erg tevreden met het resultaat”, laat Van Loon weten.

Van Loon en Scholtalbers hebben ruim 150 kilometer in het stof gereden. Dankzij de vijftiende plaats van dinsdag is het tweetal geklommen naar plaats veertien in het algemeen klassement. ,,Maar de Dakar is nog lang en er gaat nog genoeg gebeuren. Laten we deze vorm maar eens vasthouden.”

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."