Volledig scherm
Erik van Loon © Van Loon Racing

Van Loon uit Eersel herpakt zich in eerste deel van marathonetappe in Dakar Rally

Voor Eerselnaar Erik van Loon en Harmen Scholtalbers resulteerde de vierde etappe van Dakar 2019 in de twaalfde tijd en daarmee waren ze de snelste Nederlanders bij de auto’s. 

Ondanks dat het duo last had van lekke banden en even vast kwam te staan, overheerst tevredenheid. ,,Tussen de stukken met zand waren er stukken met veel stenen. Daar hebben we twee keer lek gereden. Dat kost tijd, maar daar heeft vandaag het grotendeel last van.”

Donderdagavond is er geen service in het marathonbivak en zijn de deelnemers op zichzelf aangewezen. ,,Daar hou je natuurlijk wel een beetje rekening mee onderweg, maar je kunt niet te langzaam rijden. De auto staat er goed bij, we hebben een checklist en die gaan we doorlopen om de auto weer goed te krijgen voor morgen.”

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."