Volledig scherm
Van Loon © Van Loon Racing

Van Loon verliest kans op topklassering in Dakar Rally na zware derde etappe

De kans op een topklassering deze Dakar Rally is voor Erik van Loon verkeken. De Eerselnaar en zijn navigator Harmen Scholtalbers kwamen in de zware derde etappe lang vast te zitten en verloren zo veel tijd.

In de duinen ging het mis voor Van Loon en Scholtalbers. In het stof van een truck klapt het duo op een steen: twee wielen en het stuurhuis kapot. ,,Tot de duinen ging het goed”, vertelde Van Loon. ,,Prokop stond vast, dat zagen we te laat. We moesten uitwijken en kwamen daardoor zelf ook vast te staan. Een uur later klappen we vol op die steen. Gelukkig was het toegestaan om te servicen, dus de auto werd gerepareerd en we konden door.”

Pas na middernacht arriveerden de twee in het bivak. De kans op een topklassering is verkeken. Desalniettemin kijkt Van Loon uit naar de marathonetappe, in totaal 800 kilometer zonder service. ,,Ik heb er zin in.”

  1. High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfestival
    PREMIUM

    High Tech Campus in Eindhoven ideale locatie voor wielerfes­ti­val

    EINDHOVEN - De High Tech Campus was afgelopen weekend de ideale locatie voor de High Tech Crit. Een festival waar wielersport centraal stond met onder meer het NK Fietskoerieren en de start van de laatste etappe van de ZLM Tour. ,,Deze locatie is ideaal voor een evenement als dit", zegt organisator Bjõrn van de Langenberg. ,,Mooi, veilig, zonder allerlei verplichte vergunningen en de mogelijkheid voor een selectief parcours voor diverse wedstrijden."