Volledig scherm
Edwin Straver. © Edwin Straver Rally Team

Zwaargewonde coureur Edwin Straver naar Nederland, toestand onverminderd kritiek

Rijswijker Edwin Straver, die vorige week in de voorlaatste Dakar-etappe bij een val zwaargewond raakte, wordt woensdag van Saoedi-Arabië naar Nederland gevlogen. Zijn toestand is onverminderd kritiek.

Straver kwam vorige week met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur ten val in de duinen. De crash zelf was niet hard, maar de Rijswijker kwam wel uiterst ongelukkig terecht. Ongeveer tien minuten lang heeft de coureur vervolgens geen hartslag gehad. Artsen ter plaatse hebben hem gereanimeerd, waarna hij met de helikopter naar het ziekenhuis in de hoofdstad Riyad is gebracht. Daar werd geconstateerd dat hij een van de bovenste nekwervels heeft gebroken.

De 48-jarige Brabander was bezig aan zijn derde Dakar Rally en stond 38ste in het motorklassement. Vorig jaar won hij het eindklassement bij de kistrijders voor motorrijders die de hele rally zelf het onderhoud van hun tweewieler moeten doen. 

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”