Op het Griekse eiland Kreta heeft een zware aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het Europees Mediterraans Seismologisch Centrum (EMSC) maandagochtend. Lokale media melden zeker één dodelijk slachtoffer. Negen anderen raakten gewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Griekse eiland Kreta heeft een zware aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het Europees Mediterraans Seismologisch Centrum (EMSC) maandagochtend. Lokale media melden zeker één dodelijk slachtoffer. Negen anderen raakten gewond. © Videostill

‘De stenen vielen van het huis tegenover ons terras’, vakantiegangers schrikken van zware aardbeving Kreta

KRETA - ,,Iedereen stond hier te bidden en te bibberen toen het gebeurde.” Marjo Verweij-Teklenburg (67) uit Knegsel zat met een paar Griekse kennissen op een terras, toen de grond om kwart over negen hevig begon te trillen. Het epicentrum van de aardbeving, die een kracht had van 5,8 op de schaal van Richter, lag zo'n 25 kilometer verderop.

  1. AS Monaco-coach Niko Kovač ziet in PSV geduchte tegenstander: ‘Schmidt maakt clubs geleidelijk beter’

    AS Monaco-coach Niko Kovač ziet in PSV geduchte tegenstan­der: ‘Schmidt maakt clubs geleide­lijk beter’

    Trainer Niko Kovač van AS Monaco beschouwde woensdagavond in het Philips Stadion het treffen met PSV van donderdag uitgebreid voor. Voor de 50-jarige coach is de Eindhovense formatie een geduchte tegenstander in de Europa League, zo gaf hij aan. ,,Ze boeken progressie ten opzichte van vorig seizoen en hebben offensief veel mogelijkheden”, meldde de 83-voudig Kroatisch international.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven