Volledig scherm
Tweede dag van de World Solar Challenge met Stella Vie, de 3e familie zonnewagen van Solar Team Eindhoven © TU Eindhoven / Bart van Overbeeke

Eindhoven in topvorm: Stella Vie is niet te stoppen

OUTBACK – Hun auto Stella Vie verbruikt momenteel minder energie dan dat ze opwekt en dat terwijl ze met gemiddeld 70 kilometer per uur over de Stuart Highway scheurt met vijf personen aan boord.

De prestaties van het Eindhovense team zijn ongeëvenaard. Ondanks dat de concurrentie zich van zijn allerbeste kant laat zien, gaat Eindhoven in punten ruim voorop. In de klasse van Eindhoven telt de race maar voor een deel mee. De meeste punten krijgen de teams voor energie-efficiëntie en gebruiksgemak.

Eindhoven staat met 193 punten ver voor op de nummer twee: Sun Swift van de University of New South Wales uit Sidney met 111 punten. Het Duitse Bochum heeft de schade van vroege uitval in proberen te halen door alle teams in te halen en rijdt op dag twee aan kop. Maar het team rijdt niet efficiënt en staat in het klassement nog maar net in de top tien.

Eindhoven begint woensdag aan de etappe richting Alice Springs. Ze moeten vrijdagmiddag voor 14.00 uur binnen zijn in Adelaide. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven