Volledig scherm
Het Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen. © ANP Pers Support

Nuon Solar Team uit Delft wereldkampioen in Challenger klasse World Solar Challenge

ADELAIDE – Het Delftse Nuon Solar Team is als eerste geëindigd in het wereldkampioenschap voor zonne-auto’s in Australie. Twente komt vermoedelijk als vierde binnen. Beide teams doen mee in de snelheidsklasse. Eindhoven doet mee in de Cruiser klasse en hoopt vrijdag rond 12.00 uur in Adelaide als eerste te finishen.

Het is Delft voor de zevende keer gelukt om als snelste te eindigen in de World Solar Challenge. Hun auto de Nuna9 reed het snelst van Darwin naar Adelaide op de alleen de kracht van de zon.

Als tweede wordt Novum van de University of Michigan verwacht. Het Belgische Punch Power Train komt waarschijnlijk als derde binnen. Voor het eerst in jaren is de top drie niet gedomineerd door oranje.

Eindhoven

Het Eindhovense Solar Team verwacht vrijdag rond de middag in Adelaide aan te komen. Zij doen mee in de Cruiser klasse en moeten punten verzamelen door zo efficiënt en toekomstbestendig mogelijk te zijn. Zij staan momenteel op eenzame hoogte in de puntentelling.

Automatisch op de hoogte blijven van de race in Australië? Volg dan de podcasts van het ED. Download de Stitcher-app op je telefoon of tablet en volg onze podcast ED met Solar team Eindhoven in Australië. Je ontvangt dan direct onze nieuwste aflevering.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven