Volledig scherm
Stella Vie © Rob Burg

Solar Team Eindhoven wacht nog steeds op belangrijkste spullen in Australië

DARWIN - Het Solar Team Eindhoven krijgt tegenslag op tegenslag te verwerken in de aanloop naar de World Solar Challenge in Australië. Ze wachten nog altijd op de belangrijkste spullen, al zijn ze dichterbij dan ooit. 

De zonne-auto is inmiddels aangekomen in Darwin, waar 8 oktober de race begint. Maar dat betekent niet dat het Solar Team Eindhoven er ook bij kan. ,,Er vindt eerst nog een inspectie plaats van het ministerie. Daar hebben we nu een afspraak voor staan", zegt woordvoerster Beatrix Bos. ,,Al dat wachten is heel erg frustrerend. We hebben er de afgelopen weken echt alles aan gedaan om alles op tijd hier te krijgen. Dat heeft ons heel veel energie gekost, maar lijkt wel zijn vruchten af te werpen." Het batterijpakket zou deze week ook aan moeten komen in Darwin. Dan kan eindelijk worden begonnen met het voorbereiden voor de reis dwars door de Australische Outback. ,,Je wil voor een wereldkampioenschap juist in topvorm zijn maar alle vertraging helpt daar niet echt mee."

Ook andere teams op weg naar de World Solar Challenge ondervinden problemen met het transport. Ook het transport met de wagens uit Delft en Twente heeft last van soortgelijke vertraging. Net als de zonneauto's van de Duitse teams uit Bochum en Aken.

,,Er zijn teams die nog verder van huis zijn", zegt Bos. ,,Het is al met al een behoorlijk bureaucratisch proces met veel tussenpersonen." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven