Volledig scherm
PREMIUM
Wouter van der Steen. © Henk Jan Dijks/Pro Shots

Bij Helmond Sport zullen ze 'Woody' Van der Steen nooit vergeten

Het leek wel alsof Wouter van der Steen (28) nooit weg is geweest bij Helmond Sport. Een spandoek met Woody en klappende Helmondse fans. ,,Dat doet me wel wat", zegt Van der Steen, die vrijdag mét FC Den Bosch van Helmond Sport won.

De knuffel van zijn oude keeperstrainer Rein van Duijnhoven, ondanks een 0-2 nederlaag voor Helmond Sport, zei eigenlijk genoeg. Wouter van der Steen mag inmiddels dan wel onder contract staan bij FC Den Bosch, in zijn hart houdt hij nog altijd een plekje over voor Helmond Sport én de echte clubmensen bij Helmond Sport voor hem. ,,Ik heb hier tien jaar gespeeld. Dat doet iets met je. Sportief en als mens. Ik vond het ook écht tof hoe ik hier ontvangen werd", aldus Van der Steen, die vrijdag als keeper van FC Den Bosch voor het eerst terugkeerde in Helmond.

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.