Volledig scherm
David Nascimento. © Pro shots

Elisha Sam op proef bij FC Eindhoven, Corryn (RSC Anderlecht) wordt genoemd

Wéér een nieuw gezicht bij FC Eindhoven. Elisha Sam (21) trainde woensdag voor het eerst mee en is op proef aan de Aalsterweg. De boomlange spits was afgelopen jaar actief in Israël.

Sam speelde in de eerste helft van seizoen 2017-2018 voor Hapoel Akko en sinds januari voor Nazareth Illit. Voor 2017 speelde de Belg, die ook de Israëlische nationaliteit heeft, in de jeugdopleiding van het Belgische Standard Luik.

Milan Corryn

FC Eindhoven wordt in verband gebracht met Milan Corryn (19), een middenvelder die momenteel bij RSC Anderlecht niet aan de bak komt in het eerste elftal. Meerdere bronnen melden dat Corryn al langs is geweest in het Jan Louwers Stadion. Huur lijkt de meest voor de hand liggende optie.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.