Volledig scherm
© Dennis Wielders

FC Eindhoven gaat in het laatste kwart onderuit bij Sparta en blijft puntloos

FC Eindhoven had vrijdagavond de zaakjes na rust aardig voor elkaar en Sparta Rotterdam speelde minder dan in de eerste helft. Toch nam de thuisploeg in het laatste kwart afstand en zo staat de ploeg van trainer David Nascimento na vier duels nog altijd op nul punten: 2-0.

FC Eindhoven stapte voor het uitduel met Sparta af van het gebruikelijke 4-3-3-systeem. De technische staf koos voor een soort 3-6-1, met Elton Kabangu en Marcelo Lopes die respectievelijk de gehele linker- en rechterflank moesten bestrijken. Voor Sparta was het even wennen, maar ook voor FC Eindhoven, dat er voetballend maar moeilijk uitkwam.

Kunst- en vliegwerk

Sparta viel gedurende de eerste helft steeds meer aan en dat zorgde voor wat hachelijke situaties voor het Eindhovense doel, maar het defensieve trio (Loof, Janssen, Van der Heyden) loste het vaak op, zij het met het nodige kunst- en vliegwerk. De grootste kans was voor spits Lars Veldwijk, die eenmaal uit mocht halen en net naast schoot.

Na rust was de wedstrijd meer in balans. Sparta speelde slordiger en FC Eindhoven kwam vaker aan aanvallen toe. De debuterende spits Elisha Sam kreeg een paar mogelijkheden om gevaarlijk te worden en was vroeg na de pauze het dichtst bij 0-1. De boomlange aanvaller profiteerde bijna van een slippertje van Sparta-doelman Roy Kortsmit, die echter net op tijd kon herstellen.

Kansloos

In de 74ste kwam Sparta dan toch op voorsprong. Royston Drenthe werkte de bal vanuit een moeilijke hoek diagonaal binnen en liet doelman Ruud Swinkels kansloos, 1-0. Niet veel later viel de 2-0. Augustine Loof werd bij een corner in de lucht geklopt door Adil Auassar, die het leer tegen de touwen kopte. FC Eindhoven was al iets ingekakt na de 1-0, maar de 2-0 maakte een einde aan alle hoop. In de slotfase een debutant bij FC Eindhoven: Levan Jordania kwam in de 90ste minuut in het veld.