Volledig scherm
Jay Idzes werd eerder al overgeheveld naar de A-selectie. © Thomas Bakker

FC Eindhoven haalt ook De Rooij en Raaijmakers bij A-selectie

Bij FC Eindhoven zijn nog twee jeugdspelers overgeheveld naar het eerste elftal. Na Jay Idzes (18) sluiten ook Kaj de Rooij (17) en Niels Raaijmakers (18) definitief aan bij de ploeg van trainer David Nascimento.

De Rooij en Raaijmakers, respectievelijk een aanvallende middenvelder en een verdediger, zaten dit seizoen al meermaals bij de wedstrijdselectie en maakten hun officiële debuut. De Rooij deed dat in de eerste speelronde tegen Jong PSV, Raaijmakers afgelopen vrijdag tegen Almere City. Het eerste elftal van FC Eindhoven bestaat nu uit 24 spelers.

Selectie FC Eindhoven

Doel: Swinkels, Bergsen, Smit.
Verdediging: Loof, Seedorf, Van der Heyden, Janssen, Faber, Achenteh, Raaijmakers, Klooster, Ekangamene.
Middenveld: Essikal, Carlone, Idzes, Van den Boomen, Bourard, Jordania, De Rooij.
Aanval: Kabangu, Lopes, Sam, Daniëls, Vermeulen.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.