Volledig scherm
Jay Idzes in actie tegen Jong PSV. © Thomas Bakker

FC Eindhoven hoopt talentvol duo te binden en doet contractvoorstel

Jay Idzes (18) en Jarno Janssen (17) staan voor hun eerste profcontract. FC Eindhoven heeft de twee talenten, die uit de eigen jeugdopleiding komen, een contractvoorstel gedaan.

Dit maakte technisch adviseur Tscheu La Ling maandagavond bekend tijdens de forumavond. Idzes en Janssen maken al deel uit van de huidige A-selectie onder leiding van trainer David Nascimento.

Idzes, een middenvelder, werkte zich in de voorbereiding knap op tot basisspeler. Centrumverdediger Janssen werd vorige zomer al bij de hoofdmacht gehaald, maar door een zware knieblessure maakte hij pas dit seizoen zijn officiële debuut bij FC Eindhoven.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.