Volledig scherm
Jay Idzes in actie tegen Jong PSV. © Thomas Bakker

FC Eindhoven hoopt talentvol duo te binden en doet contractvoorstel

Jay Idzes (18) en Jarno Janssen (17) staan voor hun eerste profcontract. FC Eindhoven heeft de twee talenten, die uit de eigen jeugdopleiding komen, een contractvoorstel gedaan.

Dit maakte technisch adviseur Tscheu La Ling maandagavond bekend tijdens de forumavond. Idzes en Janssen maken al deel uit van de huidige A-selectie onder leiding van trainer David Nascimento.

Idzes, een middenvelder, werkte zich in de voorbereiding knap op tot basisspeler. Centrumverdediger Janssen werd vorige zomer al bij de hoofdmacht gehaald, maar door een zware knieblessure maakte hij pas dit seizoen zijn officiële debuut bij FC Eindhoven.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?