Volledig scherm
Richelor Sprangers speelde in mei nog tegen Lionel Messi. © REUTERS

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers opgeroepen voor Haïti

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers (20) is opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti, dat op 10 september tegen Sint-Maarten speelt. Zodoende mist de NAC-huurling het duel met FC Den Bosch.  

Sprangers werd geboren in Haïti, maar groeide op in het West-Brabantse Teteringen. Hij speelde al drie jeugdinterlands voor Haïti onder 20, voordat hij op 10 oktober 2017 tegen Japan debuteerde voor zijn land. Zijn hoogtepunt beleefde hij echter in mei, toen hij in La Bombonera tegen het Argentinië van Lionel Messi speelde en 12 minuten in mocht vallen. ,,Hoe dat voelt, kan ik niet beschrijven", zei hij destijds. Bij Helmond Sport is Sprangers vooralsnog invaller. 

Gold Cup

Sprangers en zijn ploeggenoten van Haïti spelen een kwalificatiewedstrijd voor de CONCACAF Nations League, een nieuw toernooi waarin een land zich tevens kan plaatsen voor de Gold Cup, hét voetbalkampioenschap voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Caraïben. In oktober en november staan er uitwedstrijden tegen St. Lucia en Nicaragua op het programma. Ook dan mist Sprangers - mits hij wordt opgeroepen - enkele competitiewedstrijden van Helmond Sport. 

 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.