Volledig scherm
Richelor Sprangers in duel met Armando Obispo van Jong PSV. © Pro Shots

Helmond Sport-aanvaller Sprangers ziet Haïti historische monsterzege boeken

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers werd afgelopen week opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti. Maandagnacht maakte de multifunctionele aanvaller deel uit van een historische avond voor zijn land. Sint Maarten werd met 13-0 verslagen.

Het eerste duel om de Nations League van voetbalbond CONCACAF werd een grote walk-over. De dertienklapper was de grootste overwinning in de historie van het Haïtiaanse voetbal. Daarnaast was het voor de gasten uit Sint Maarten de grootste nederlaag ooit. Sprangers kreeg van de bondscoach geen speeltijd en verscheen zo niet op het scorebord.

Eerder speelde de aanvaller al met zijn land tegen het Argentinië van Lionel Messi. Sprangers wordt momenteel door Helmond Sport gehuurd van NAC, waarmee de club een samenwerkingsverband heeft.

Volledig scherm
Sprangers eerder in duel met Lionel Messi, tijdens een interland met Argentinië. © REUTERS
  1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”