Volledig scherm
Richelor Sprangers in duel met Armando Obispo van Jong PSV. © Pro Shots

Helmond Sport-aanvaller Sprangers ziet Haïti historische monsterzege boeken

Helmond Sport-aanvaller Richelor Sprangers werd afgelopen week opgeroepen voor de nationale ploeg van Haïti. Maandagnacht maakte de multifunctionele aanvaller deel uit van een historische avond voor zijn land. Sint Maarten werd met 13-0 verslagen.

Het eerste duel om de Nations League van voetbalbond CONCACAF werd een grote walk-over. De dertienklapper was de grootste overwinning in de historie van het Haïtiaanse voetbal. Daarnaast was het voor de gasten uit Sint Maarten de grootste nederlaag ooit. Sprangers kreeg van de bondscoach geen speeltijd en verscheen zo niet op het scorebord.

Eerder speelde de aanvaller al met zijn land tegen het Argentinië van Lionel Messi. Sprangers wordt momenteel door Helmond Sport gehuurd van NAC, waarmee de club een samenwerkingsverband heeft.

Volledig scherm
Sprangers eerder in duel met Lionel Messi, tijdens een interland met Argentinië. © REUTERS
 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.